Prima pagină > comunicat de presă > Un nou marş de protest

Un nou marş de protest

Nr. 5 din 18 august 2003

Organizaţia Neguvernamentală Hyde Park Vă invită la un marş de protest autorizat, care va avea loc pe data de 23 august 2003, între orele 11.00 şi 15.00,  pe traseul Ştefan cel Mare – Primărie – postul de radio „Antena C ” – CCA (Consiliul Coordonator al Audiovizualului).  Este al doilea protest iniţiat de ONG HP împotriva cenzurii şi a limitării dreptului la libertatea de expresie cu scopul de a repune pe post emisiunea nocturnă Hyde Park sistată acum două luni sub presiunea CCA.

Prin acest nou protest vom cere autorităţilor să renunţe la cenzură, să asigure libertatea de exprimare şi de informare, precum şi să repună pe post emisiunea Hyde Park, care era pentru cetăţeni un exerciţiu eficient de liberă exprimare şi de informare. Aşa gen de emisiune este binevenit într-o societate care vrea să devină democratică.

Amintim că în data de 7 iulie ONG Hyde Park a efectuat un marş al tăcerii, autorizat de către primăria mun. Chişinău, care s-a desfăşurat în mod paşnic, fără incidente, cu participarea a peste 200 de persoane. Dar acea acţiune nu s-a soldat cu rezultatele scontate, doar cu indiferenţa autorităţilor şi responsabililor de rezolvarea acestui caz.

De accea intenţionăm să protestăm zgomotos şi să pichetăm sediile Primăriei mun. Chişinău, postului municipal de radio «Antena C» şi sediul CCA.

Dacă credeţi în libertatea cuvîntului, dacă consideraţi că emisiunea Hyde Park trebuie să fie repusă pe post, în formula în care a existat timp de 30 de luni, Vă rugăm să informaţi publicul prin intermediul organului Dvs. de presă şi Vă invităm să luaţi parte la acest eveniment.

Preşedintele ONG HP
Oleg BREGA

Categorii:comunicat de presă Etichete:
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: