Prima pagină > comunicat de presă > Mesaj de felicitare postului de radio Deutsche Welle

Mesaj de felicitare postului de radio Deutsche Welle

Postului de radio Deutsche Welle
Ambasadei Germaniei la Chişinău

Nr. 6 din 19 august 2003

Mesaj de felicitare


Adresăm un mesaj de felicitare echipei ziariştilor şi administraţiei postului de radio Deutsche Welle cu ocazia împlinirii unei jumătăţi de secol de la înfiinţare. Felicităm în mod deosebit pe realizatorii emisiunilor în limba română, ştiind că în data de 19 august 2003 se împlinesc 40 de ani de la înfiinţarea secţiei române la “Vocea Germaniei”.

Apreciem contribuţia poporului german prin exemplu propriu de-a lungul istoriei contemporane, dar şi prin sprijinirea din 1953 încoace a unui post de radio şi TV care a devenit o sursă de informaţie credibilă, imparţială, profesionistă. Prin răspîndirea limbii şi a culturii germane, prin promovarea democraţiei şi libertăţii Germania pune umărul la efortul de integrare europeană a ţărilor din Balcani.

Vă îndemnăm să continuaţi în acelaşi fel, ne place să ştim că oricînd ne simţim manipulaţi, minţiţi de către alte instituţii media locale sau de peste hotare, putem să verificăm informaţia la DW contînd pe principialitatea şi corectitudinea germană.

În ţara noastră avem nevoie ca niciodată de informare corectă, de libertate de exprimare. Iată de ce am fondat recent o organizaţie neguvernamentală, care şi-a propus să apere aceste valori, să ducă Republica Moldova măcar cu un pas mai aproape de Europa. Asociaţia noastră se numeşte Hyde Park, de la numele parcului celebru din Londra, unde s-a  născut libertatea de exprimare legalizată. Preocuparea noastră majoră este audiovizualul, care are cea mai mare influenţă asupra cetăţenilor moldoveni. Încercăm să convingem proprietarii de instituţii media sau administraţiile posturilor publice, ziariştii simpli, că e spre binele lor şi al publicului ca informaţiile prezentate să fie nepărtinitoare, că la realizarea emisiunilor e bine să poată participa şi oamenii de rînd, că forma interactivă de comunicare e cea mai eficientă şi  le poate asigura o popularitate în creştere.

Considerăm că ar fi necesară extinderea grilei de emisiuni în română a DW, ca să reflecte şi evenimentele, viaţa social-politică a  Republicii Moldova. În acest context, vă rugăm chiar să faceţi loc în grilele de programe DW mai multor opinii de la ascultători şi spectatori, să realizaţi mai multe emisiuni cu scrisori sau telefoane de la moldoveni, talk-show-uri cu participarea unor personalităţi de la noi, ca să aflaţi direct care ne sînt grijile,  iar emisiunile să satisfacă mai bine aşteptările publicului. Credem că astfel de programe pot fi interesante atît celor din ţara noastră, care vă ascultă, cît şi cetăţenilor noştri aflaţi în număr foarte mare peste hotare, dar şi europenilor care vor să cunoască mai multe despre vecinătatea imediată a UE.

Oleg Brega, preşedinte ONG Hyde Park


Categorii:comunicat de presă Etichete:
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: