Prima pagină > comunicat de presă > Protest „Organizaţia neguvernamentală Hyde Park atenţionează opinia publică în legătură cu folosirea abuzivă în scopuri politice a numelui ONG-ului nostru de către instituţiile de presă guvernamentale”

Protest „Organizaţia neguvernamentală Hyde Park atenţionează opinia publică în legătură cu folosirea abuzivă în scopuri politice a numelui ONG-ului nostru de către instituţiile de presă guvernamentale”

22 august 2003

PROTEST

Organizaţia neguvernamentală Hyde Park atenţionează opinia publică în legătură cu folosirea abuzivă în scopuri politice a numelui ONG-ului nostru de către instituţiile de presă guvernamentale.

Ţinem să vă informăm că Hyde Park este, conform statutului, organizaţie obştească, neguvernamentală, apolitică, non profit dar nu partid şi nici mişcare social-politică. Activitatea noastră este transparentă şi poate fi oricînd verificată din prima sursă, nu am refuzat nici o dată să informăm ziariştii despre acţiunile noastre. Statutul nostru poate fi consultat şi pe pagina organizaţiei la www.ycaar.com/hydepark.

Anunţăm că agenţia Moldpres, ziarele Moldova Suverană şi Nezavisimaia Moldova alte ziare pro-guvernamentale precum şi audiovizualul de stat au difuzat chiar în ultima săptămînă  ştiri care conţineau date false, repetate  periodic încă din timpul alegerilor locale, cînd se urmărea discreditarea unuia dintre concurenţii necomunişti. Partidul de guvernămînt încă n-a încheiat alegerile sau pregăteşte următoarea campanie. ONG HP  nu a făcut partizanat politic  şi totuşi a fost pusă  de presa guvernamentală  în context nefavorabil, tendenţios. Anunţul despre  marşul de protest contra cenzurii, organizat de ONG HP, care se va desfăşura la 23 august, a fost interpretat părtinitor, iar simpatizanţii acestei organizaţii au fost calomniaţi fără argumente.

Cerem ziarelor, instituţiilor de radio şi tv, agenţiilor de presă, care, din  imprudenţă sau din cauza presiunilor politice, au tirajat texte injurioase, să  publice o dezminţire explicită sau să ne acorde dreptul la replică. În caz contrar, ne  rezervăm dreptul de a apela la justiţie pentru a restabili adevărul şi a pedepsi calomnia conform legii.

Oleg Brega,
Preşedinte ONG Hyde Park

Categorii:comunicat de presă Etichete:
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: