Prima pagină > comunicat de presă > Replica Hyde Park-ului la învinuirile aduse de către Asociaţia de tineret ”Never Again” (Niciodată să nu se repete”) şi Asambleea Tinerilor din Helsinki

Replica Hyde Park-ului la învinuirile aduse de către Asociaţia de tineret ”Never Again” (Niciodată să nu se repete”) şi Asambleea Tinerilor din Helsinki

25 iunie 2009

Replica

Hyde Park-ului la învinuirile aduse de către Asociaţia de tineret ”Never Again” (Niciodată să nu se repete”) şi  Asambleea Tinerilor din Helsinki, filiala RM.

Asociaţia Civică Internaţională Hyde Park se declară categoric împotriva acuzelor şi calomniilor grave aduse de Asociaţia de tineret ”Never Again” (Niciodată să nu se repete) şi  Asambleea Tinerilor din Helsinki, filiala RM precum că am promova o carte antisemită şi anume „Săptămâna roşie”, eseu al scriitorului român-basarabean Paul Goma.

Declaraţia acestor asociaţii, cu părere de rău, a ajuns la noi indirect, niciuna dintre organizaţiile semnatare nu ne-a contactat şi nu ne-a consultat în vederea clarificării unor aspecte ale activităţii HP. Astfel, opinia lor apare ca una tendenţioasă, inexactă şi dezinformatoare. Tindem să credem că demersul acestor organizaţii este unul de rea credinţă şi susceptibil că ar face parte din campania guvernamentală de discreditare a ACI Hyde Park, chiar dacă în declaraţia lor menţionează că ar fi apolitici.

Nu suntem de acord cu învinuirile precum că Hyde Park-ul ar interpreta libertatea la exprimare, democraţia şi societatea civilă drept concept etnic. Considerăm că cei care ne condamnă pentru găzduirea unor opinii unioniste tratează eronat libertatea de exprimare prin prismă etnică condamnând vehement antisemitismul  manifestă atitudini antiromâneşti.

In statutul ACI Hyde Park sunt explicate clar obiectivele asociaţiei iar pe fiecare pagină a sitului curaj.net se precizează că organizaţia nu împărtăşeşte neapărat opiniile autorilor.

Referitor la personalitatea lui Ion Antonescu, Hyde Park-ul nu s-a pronunţat oficial în nici un mod, iar ceea ce apare pe curaj.net sunt doar opinii ale vizitatorilor care au dreptul să existe.

Paul Goma, membru de onoare al asociaţiei noastre, preşedinte onorific  al Uniunii Scriitorilor de la Chişinău şi cetăţean de onoare al oraşului Timişoara este un scriitor disident cu o bogată activitate civică şi publicistică este considerat de ACI HP un simbol al curajului, demnităţii umane şi a luptei pentru drepturile omului. Linkul către pagina lui personală apare pe curaj.net de la lansarea acestui portal.

Paul Goma îşi defineşte eseul  „Săptămâna roşie” drept ”o tentativă de a pune pe două coloane faptele rele ale românilor împotriva evreilor şi faptele rele ale evreilor împotriva românilor”.  

Credem că este incorectă abordarea conform căreia, oricine pune în discuţie un subiect sensibil, trebuie să fie considerat negaţionist. În plus, este neprofesionalist şi excede competenţele organizaţiilor de Drepturile Omului să rezume o lucrare literară a unui scriitor la o teză din care, se pare, şi-au făcut o profesie de credinţă.

Asociaţia Civică Internaţională Hyde Park fondată în 2003, promovează dreptul la informare şi liberă exprimare. Situl curaj.net este o platformă de liberă exprimare, iar opiniile publicate pe acest portal nu reflectă neapărat punctul de vedere al asociaţiei HP.

Hyde Park este deschisă pentru dezbateri şi discuţii, invităm Asociația de tineret ”Never Again” (Niciodată să nu se repete) și Asambleea Tinerilor din Helsinki, filiala RM la un dialog constructiv şi deschis pentru clarificarea divergenţelor.

Parascovia Topada,
Preşedinte ACI HP

 

MD 2012, căsuţa poştală 2347, Chişinău, Republica Moldova
www.Curaj.Net  |  hp@Brega.org | p_topada@yahoo.com   
el. +373 68560160 | 69813106 

Categorii:comunicat de presă Etichete:
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: