Prima pagină > apariţii HP în presă, video > Poliţiştii au fost fluieraţi de ziua lor profesională

Poliţiştii au fost fluieraţi de ziua lor profesională

Fluierati de ziua lor. Cativa membri ai asociatiei “Hyde Park” au organizat vineri un mars de protest, la care au aclamat, dar si au fluierat, politistii de ziua lor profesionala.

Manifestantii au cerut pedepsirea si nu promovarea politistilor care comit faradelegi. La randul sau, ministrul de Interne a declarat ca asteapta denuntarea cazurilor de coruptie si tortura. In pofida gerului de afara, cativa membri ai organizatiei ”Hyde Park” au tinut mortis sa spuna ”La Multi Ani!” politistilor. Si trecatorii au venit cu mesaje pentru politie, care sarbatoresc 19 ani.

Dis-de-dimineata, zeci de politisti in frunte cu premierul si ministrul de Interne au depus flori in memoria ofiterilor care au murit in conflictul de pe Nistru.

Sursa: ProTV.md

Politistii au fost fluierati de ziua lor, dar si felicitati in acelasi timp. Vezi cine a avut tupeul!

Cu fluiere, pancarte si gurile lipite cu banda adeziva de culoare neagra, membrii organizatiei Hyde Park au organizat astazi un miting pentru si anti oamenii legii. “Opriti teroarea politieneasca!”, au scandat ei in Piata Marii Adunari Nationale si in fata Procuraturii.

“Este o actiune prin care noi incercam sa le spunem politistilor, care au respectat legea, ‘la multi ani!’, dar, totodata, vrem sa-i penalizam pe cei care au incalcat-o, pe cei care au incalcat drepturile omului in mod repetat. Cerem investigarea crimelor si pedepsirea vinovatilor pentru evenimentele din aprilie”, a spus unul dintre organizatori, Ghenadie Brega.

La fel de convinsa ca exista teroare politieneasca s-a aratat si o trecatoare.

“Sunt de acord ca trebuie sa fie pedepsiti vinovatii. Nu raspund pentru altii, dar nu putina lume spune ca daca un politist vrea sa-ti deschida un dosar, o face”, a spus femeia.

La protest a participat si Anatol Matasaru, victima a torturii politienesti.

“In primul rand eu vreau sa le urez celor care sunt onesti, si sunt multi politisti onesti, si merita sa fie felicitati cu ziua profesionala, le urez sa devina fata natiunii asa cum si trebuie sa fie. Dar protestez pentru ca au ramas unii din cei care nu-si schimba naravurile. Lor le doresc ceea ce merita”, a spus, pentru StireaZilei.md, Anatol Matasaru.

Ministrul de Interne a comentat actiunea organizatiei neguvernamentale.

“M-am intalnit cu membrii acestei organizatii si am convenit sa conlucram in momentul in care sunt inregistrate abuzuri din partea efectivului politiei, sa reactionam prompt. Cred ca este o actiune normala”, a comentat Victor Catan, ministrul Afacerilor Interne.

Sursa: StireaZilei.md

Tortura, ca la ea acasă

Cu pancarte în mâini şi cu gura acoperită, membrii organizaţiei “Hyde Park” le-au cerut poliţiştilor, de ziua lor, să renunţe la aplicarea torturii în comisariate. Protestatarii susţin că unii poliţişti continuă şi astăzi să maltrateze suspecţii.

Sursa: JurnalTV.md

De Ziua Naţională a poliţiei asociaţia pentru drepturile omului ,,Hyde Park” felicită poliţiştii ce respectă legea şi cere penalizarea celor vinovaţi de încălcarea ei

Zeci de persoane au scandat astăzi într-un marş din Piaţa Marii Adunări Naţionale până la Procuratura Generală, cerînd guvernării soluţionarea cazurilor de maltratare de către poliţie. Marian Cepoi relatează.

AUDIO – Protestatarii, membri ai organizaţiei ,,Hyde Park” şi nu numai se revoltă că guvernarea nu îndeplineşte promisiunea de a-i pedepsi colaboratorii de poliţie care n-au respectat legea ci din contra îi promvează în funcţii.

Genadie Brega, preşedinte ,,Hyde Park” a venit şi cu lista semnăturilor colectate pe 7 octombrie, în care s-a semnat şi prim-ministrul R.M dar pînă acun nu a întreprins nimic, spune Brega:

La protest a fost şi Anatol Mătăsaru, victima torurii din partea poliţiei după evenimentele din 7 aprilie. El spus că în continuare este ameninţat cu moartea de colaboratorii poliţiei chiar în prezenţa procurorului:
Ministrul Afacerilor Interne, Victor Catană consideră acţiunile organizaţiei ,,Hyde Park” binevenite:

Tot astăzi a fost constituită “Asociaţia Victimelor Regimului Comunist şi a Evenimentelor din aprilie 2009″, un grup neformal ca şi Hyde Parkhi, ce are menirea să preîntimpine instaurarea unui regim dictatorial, să elucideze crimele fostului regim comunist.

Asociaţia nonguvernamentală Hyde Park activează în Moldova din 2003, iar ca asociaţie neformală din 2008.

Sursa: voceabasarabiei.net

Marşul de protest contra abuzurilor poliţiei a avut loc fără incidente

Vineri, 18 Decembrie, de ziua poliţiei, un grup de participanţi la evenimentele din aprilie, împreună cu Asociaţia Hyde Park, au organizat un marş de pichetare a sediului MAI şi a Procuraturii Generale. Acţiunea a fost una paşnică, participanţii afişînd mai multe mesaje prin care cer autorităţilor să investigheze toate cazurile de încălcare a drepturilor omului, comise de poliţişti în ultimii ani. În acelaşi timp, participanţii au urat un “La mulţi ani!” poliţiştilor care ştiu să respecte legile Republicii Moldova.

Tot astăzi a fost constituită Asociaţia Victimelor Regimului Comunist şi a Evenimentelor din aprilie 2009, care nu va permite instaurarea unui alt regim dictatorial, încercând să elucideze totodată crimele fostului regim.

Constatăm cu dezamăgire că, după schimbarea puterii, procurorii şi poliţiştii compromişi (Budeanu, Corduneanu, Cociorvă, Zubco) sunt menţinuţi ori avansaţi în funcţii. Am întrebat guvernanţii actuali de ce nu fac nimic. Am semnat această petiţie care cere destituirea din funcţii şi pedepsirea celor care au torturat şi îşi folosesc în continuare statutul pe care-l au pentru a intimida victimile, somându-le să păstreze tăcerea.

Au trecut peste patru luni, vrem ca vinovaţii să fie pedepsiţi, vrem ca statul de drept să funcţioneze, iar breslei poliţieneşti şi sistemului judiciar să i se amintească într-un final care îi este funcţia în stat: de a apăra interesele cetăţeanului, nu de a-l ameninţa şi a-i face viaţa imposibilă.

Sursa: curaj.net

  1. 19/05/2010 la 11:00

    DA A FOST CEVA CARE A TRECUT CU VEDEREA DAR NU SI PENTRU LEGEA JUSTITIEI!

  2. 19/05/2010 la 11:02

    DACA AR FI MAI MULTA DREPTATE IN TARA AR FI SI MAI MULTA ORDINE

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: