Prima pagină > video > ŞOCANT!: Film de investigaţie, interzis de administraţia locală din Dîşcova

ŞOCANT!: Film de investigaţie, interzis de administraţia locală din Dîşcova

orhei mica 300x87 ŞOCANT!: Film de investigaţie, interzis de administraţia locală din DîşcovaAutorităţile publice locale din s. Dîşcova (r-ul Orhei) au interzis difuzarea filmului documentar Şanse egale la şcoală. Alertată de intenţia activiştilor Hyde Park de a protesta în faţa primăriei locale, poliţia le-a cerut să se prezinte la comisariatul de poliţie din Orhei.

Colegii din Hyde Park ne anunţă că în timpul proiecţiei de film şi a discuţiilor iniţiate de HP la Dîşcova, în sală a dat busna primarul şi directoarea gimnaziului. Aceştia s-au arătat nemulţumiţi de faptul că sunt difuzate şi puse spre discuţie filme documentare realizate la Şcoala Curajului. A fost invocat motivul că nu ar avea valoare şi că nu trebuie să fie prezentate tinerilor pentru a preveni coruperea lor. Tot primarul şi directoarea au chemat poliţistul de sector (Vlad Ciobanu) cerându-i să ia măsuri. Acesta a venit împreună cu un alt colaborator MAI din centrul raional Orhei (maşina avea numere de înmatriculare MAI 5001). Poliţiştii au intervenit şi au sistat acţiunea. Membrii HP Oleg Brega şi Ana-Maria Spînu au anunţat că vor organiza mâine, 20 februarie 2010, la ora 9.00, un protest în faţa primăriei locale (primăria e în satul vecin, Puţuntei) pentru a-şi exprima dezacordul vis a vis de interdicţia impusă de APL şi de organele de forţă. După ce au anunţat primarul despre intenţia lor, poliţiştii au decis să-i cheme (verbal) pe colegii noştri la comisariatul de poliţie din Orhei pentru aceeaşi zi şi aceeaşi oră.
Oleg Brega, Ana-Maria Spînu şi alţi tineri din localitate sunt hotărâţi să protesteze faţă de aceste interdicţii şi obstacole impuse de autorităţi. Totodată, aceştia solicită şi deschiderea centrului cultural şi reclamă agresiunile fizice la care îi supune profesorul de sport.
Menţionăm că, recent, în această localitate a fost realizat un film documentar de investigaţie, care reflectă atitudinea autorităţilor locale faţă de problemele copiilor din familiile social-vulnerabile. Acest film a fost premiat în cadrul Şcolii Curajului şi urma să fie difuzat chiar astăţi în localitatea unde a fost filmat. Vedeţi imaginile mai jos.

  • Autori film: Ana-Maria SPÎNU şi Elena SPÎNACHI
Categorii:video
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: