Prima pagină > 1 > Scrisoare deschisă către Preşedintele Teleradio Moldova

Scrisoare deschisă către Preşedintele Teleradio Moldova

Peste câteva zile se va împlini un an de la evenimentele din aprilie 2009, totuşi, nimeni nu poate spune clar ce s-a întîmplat, cine e vinovat de morţi, violenţă şi distrugerile materiale, cine a comandat şi executat fărădelegile. Opinia publică asupra acestui subiect devine tot mai mult o nebuloasă, cetăţenii sunt derutaţi şi planează uitarea. Nu mai putem tolera tergiversărea identificării celor vinovaţi!

Solicităm televiziunii publice, care trebuie să servească interesului populaţiei şi nevoii de cunoaştere a acesteia, să creeze un program de emisiuni dedicate evenimentelor din aprilie. În plus, în cadrul acestor emisiuni sau separat, noaptea, solicităm să fie difuzate înregistrări video din acele zile, astfel încât toată lumea să aibă acces la imaginile originale, nemontate şi neregizate. De la violenţele din aprilie 2009 există sute de ore de înregistrări, făcute de posturile TV, de observatori, reprezentanţi ai societăţii civile, jurnalişti liberi, amatori, etc. Teleradio Moldova le poate aduna şi, ulterior, asigura fiecărui cetăţean acces la informaţii din prima sursă. Propunem ca în timpul difuzării acestor imagini să fie deschise telefoanele, alte canale moderne de comunicare fără cenzură, ca martorii, victimele, cei care vor recunoaşte provocatorii, instigatorii ori alte persoane dubioase, să poată suna pentru a oferi informaţii sau pentru a-şi exprima opiniile.

Încurajăm Teleradio Moldova să se alăture demersurilor noastre la Ministerul de Interne să contribuie la aflarea adevărului. Angajaţii MAI, care sunt plătiţi din banii publici, au realizat înregistrări video în locuri publice, de la aceste evenimente de maxim interes public. Apelul nostru este: deschideţi accesul la aceste înregistrări!

Demult e timpul ca cetăţeanul să primească informaţii veridice, pentru a-şi putea forma singur opinia şi pentru a învăţa din propriul trecut. Pînă a se redenumi străzi sau edifica „monumente ale libertăţii”, trebuie întîi să aflăm cine s-a împotrivit eliberării în spirit a cetăţeanului simplu, a interzis libertatea sau a încercat să o deturneze!

Categorii:1
  1. salut
    03/04/2010 la 13:19

    Paste Fericit

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: