Prima pagină > apariţii HP în presă > Nu va fi o paradă a gay-lor, dar o manifestaţie paşnică, susţin reprezentanţii GenderDoc-M

Nu va fi o paradă a gay-lor, dar o manifestaţie paşnică, susţin reprezentanţii GenderDoc-M

„Pe 2 mai dorim să facem o manifestaţie publică, cu anumite lozinci, pentru a ne cere drepturile”, a menţionat Angelica Frolov, reprezentant al GenderDoc-M, astăzi, 26 aprilie 2010, în cadrul unei conferinţe de presă organizată de Coaliţia Nediscriminare.

Membrii Coaliţiei Nediscriminare consideră că autorităţile din orice stat semnatar al convenţiei Europene a Drepturilor Omului au obligaţia să asigure activ exercitarea libertării la întrunire paşnică fără discriminare şi protejând manifestanţii de acţiunile agresive ale persoanelor terţe. „În plus şi Constituţia Republicii Moldova care este legea supremă de care ne conducem spune că nu este admisibilă discriminarea, inclusiv pe criteriu de orientare sexuală”, au menţionat reprezentanţii Coaliţiei.

Parascovia Topada, preşedinte al Asociaţiei Hyde Park, a solicitat autorităţilor să oprească valul de ură şi incitare la violenţă faţă de minorităţile sexuale. „Dacă nu le vom da drepturi –  de întrunire, de opinie, de a avea un loc de muncă – atunci îi excludem din conxtextul social”, a menţionat preşedintele Asociaţiei. „Orientarea sexuală nu este contagioasă, ea se formează în perioada intrauterină. Nu trebuie să-i izolăm, să-i distrugem cu gândul că ei vor dispărea. Ei nu vor dispărea!”, a mai adăugat Topada.

La 23 martie 2010 Asociaţia GenderDoc-M, membru al Coaliţiei Nediscriminare, a anunţat autorităţile locale din Chişinău că reprezentanţii minorităţii sexuale vor organiza la 2 mai, orele 15.00-16.00, o acţiune paşnică în PMAN. Primăria nu a dat niciun răspuns, după cum susţin reprezentanţii Coaliţiei. „Curtea de Apel va decide pe 28 aprilie dacă va fi aprobată manifestaţia”, a menţionat Sergiu Ostaf, directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului. “Dacă suntem refuzaţi vom ataca în instanţă, vom merge la CEDO”, a adăugat în acest context Angelica Frolov de la GenderDoc-M.

Sursă UNIMEDIA

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: