Prima pagină > declarații > De ziua presei vom picheta sediul CCA

De ziua presei vom picheta sediul CCA

Mâine, 3 mai 2010 (ora 14.00) de Ziua Libertăţii Presei, pichetăm sediul CCA. Considerăm că această instituţie este o piatră de moară în calea libertăţii, în special ei împiedică cetăţeanul de rînd să se exprime şi informeze fără a fi influenţat!

  • Sediul CCA se află pe str. Vlaicu Parcalab 46 (intersecţie cu str.Veronica Micle)

Sunt bineveniţi toţi cetăţenii care se consideră furaţi de CCA!
……………………………………………

Libertatea cuvîntului, pluralismul de opinie, drepturile consumatorului de informaţie continuă să rămînă deziderate frumoase, dar nu şi realitate în Republica Moldova, mai ales din cauza Consiliului Coordonator al Audiovizualului.

Deşi cadrul juridic este tot mai bun şi comparabil cu normele democratice europene, chiar dacă s-au perindat la putere partide de culori şi pondere diferită, totuşi în mod practic cetăţeanul continuă să n-aibă acces la tribune de liberă exprimare, continuă să fie manipulat şi indus în eroare de instituţii media propagandistice, neprofesioniste, certate cu legea.

Hyde Park a semnalat în nenumărate rînduri cazuri concrete de cenzură, de subiectivism şi lipsa pluralismului de opinii, publicitate mascată şi manipulare subtilă în petiţii oficiale adresate CCA, dar această instituţie, singura abilitată cu protejarea intereselor şi a drepturilor cetăţenilor în calitatea lor de consumatori de informaţie, le-a ignorat importanţa şi a dat răspunsuri formale, astfel fiind complice la cenzură, propagandă, dezinformare.

CCA ignoră chiar şi deciziile de judecată, care constată ilegalitatea inacţiunilor sale, şi continuă să facă acelaşi lucru, consumă milioane din banii publici, acoperă ilegalităţile şi contribuie la ştirbirea continuă a încrederii populaţiei în mass media.

La protestul de luni, 3 mai, cu ocazia zilei libertăţii presei, vom reclama neprofesionismul şi reaua intenţie a membrilor şi conducerilor care s-au perindat prin CCA, vom cere responsabilizarea celor care au fost aleşi să apere interesele noastre în această structură.

  • ACI Hyde Park
Categorii:declarații
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: