Prima pagină > declarații, protest > Hyde Park va picheta luni primăria Chişinău, dacă…

Hyde Park va picheta luni primăria Chişinău, dacă…

Asociaţia Civică Hyde Park îşi anunţă îngrijorarea pentru situaţia cronică insuportabilă în transportul public municipal, mai ales pe rutele de microbuze, şi avertizează autorităţile publice că va trece la măsuri mai categorice de contestare – protestele stradale.
Luni dimineaţă vom picheta primăria şi ne vom manifesta nemulţumirea pentru situaţia creată, dezacordul cu lipsa de implicare a funcţionarilor municipali, plătiţi din bani publici ca să aibă grija confortului şi siguranţei cetăţeanului călător, consumator al unor servicii obişnuite de transport.
Asociaţia Hyde Park, membrii şi simpatizanţii ei au adresat de-a lungul anilor nenumărate petiţii şi au difuzat public mai multe semnale că şoferii de microbuze şi alte mijloace de transport public se comportă iresponsabil, încălcînd liniştea, securitatea şi alte drepturi ale călătorilor. Aceştia au fost suprinşi fumînd, înjurînd, vorbind la telefon sau ascultînd muzică tare, conducînd prea repede sau nejustificat de încet, multe cazuri au fost chiar filmate pe video şi afişate pe internet, în mass-media mai sensibilă la problemele cetăţenilor. Dar nimic nu s-a schimbat în consecinţă. Din contra, situaţia s-a generalizat şi a devenit cronică, permanentă. În pofida dispoziţiei primarului general al municipiului de acum un deceniu, actualizată şi completată recent de primarul Dorin Chirtoacă, care prevedea clar modul în care trebuie să se facă transportarea călătorilor prin Chişinău. A fost ignorat şi mesajul disperat al unei campanii îndelungate de sensibilizare, lansată de o publicaţie periodică naţională acum 5-6 ani.
Credem că ultimele declaraţii şi regulamente elaborate de Primăria Chişinău ar trebui să fie însoţite în mod obligatoriu şi de măsuri practice de aplicare, de impunere a regulilor.
Propunem chiar ca cel puţin o persoană sau un grup de funcţionari municipali să efectueze periodic sau permanent incursiuni prin oraş, să-şi noteze nume de şoferi şi numere de rute, după care să urmeze sancţiuni drastice, mediatizate, ca să devină clar că ilegalităţile nu vor mai fi admise.
Hyde Park vine cu un grup de voluntari, care ar putea participa la aceste raiduri ca martori şi observatori, să fim siguri că nu se aleg în mod special rutele, că se întocmesc proces-verbale, că vor fi traşi la răspundere vinovaţii: şoferi, taxatori, proprietari de unităţi de transport, administratori de rute.
Pentru început, ca prim semnal de bună intenţie şi dorinţă de cooperare, propunem responsabililor municipali să identifice de pe paginile noastre Curaj.MD şi Curaj.TV cazurile cele mai recente documentate de noi şi să-i pedepsească urgent, fără echivoc. Asta ar putea să ne determine să amînăm ori chiar renunţăm la protest şi alte metode de impunere a legailităţii, la care am decis să recurgem acum supăraţi.

Anatol Hristea-Stan,

preşedinte HP

Categorii:declarații, protest
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: