Prima pagină > procese verbale > Veceslav Ţernă a primit administraţia Hyde Park în audienţă

Veceslav Ţernă a primit administraţia Hyde Park în audienţă

Astăzi, preşedintele Asociaţiei Hyde Park, vicepreşedintele Parascovia Topada şi cetăţeanul Melnic au întreţinut o discuţie (de aproximativ o oră) cu Veaceslav Ţernă, directorul Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie despre situaţia disperată din transportul public municipal.

Am analizat mai multe laturi ale problemei  – comportamentul inadecvat al conducătorilor auto, nesiguranţa traficului (şoferii dau volumul la maxim în difuzoare, fumează, vorbesc la telefon în timp ce conduc) şi, desigur, lipsa confortului din microbuze (scaune plasate prea aproape, nerespectarea orarului de activitate etc.).

Dumnealui ne-a asigurat ca a trimis deja o sesizare fiecărui administrator de rute de microbus, timp de o săptămână aşteaptă rapoartele acestora, după care ne va comunica un răspuns oficial şi vom avea ulterior o întâlnire pentru a stabili următorii paşi.

Iată şi câteva  soluţii pe care le-am putea implementa (nu sunt bătute în cuie, pot fi îmbunătăţite, modificate):

– Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie ne invită la şedinţa ordinară a administratorilor de rută pentru a dialoga şi a stabili împreună un set de soluţii ce vor contribui la soluţionarea problemelor sesizate de ACI Hyde Park. Aceasta va avea loc la începutul lunii august. Putem coordona realizarea unei şedinţe extraordinare dacă până atunci alte soluţii nu îşi vor face efectul.

– La capitolul “Alte soluţii” ni s-a propus să discutăm cu fiecare curator de rută individual, acesta fiind înştiinţat în prealabil de către Direcţia transport public şi căi de comunicaţie despre vizita membrilor HP şi i se va delega responsabilitatea de a soluţiona neregulile (avertizarea şoferilor despre sancţiunile pe care le presupune contravenţia comisă, mustrarea lor şi alte acţiuni conform legislaţiei) de pe ruta sa.

– Ne va ţine la curent cu măsurile de penalizare care au fost luate în cazurile sesizate de Hyde Park (curaj.tv, motor de căutare – microbuz). Astăzi ne-a oferit 2 cazuri din luna martie şi mai anul curent de penalizare a conducătorului auto. Măsurile s-au luat la cererea pasagerilor care au avut de suferit în urma unui comportament iresponsabil al şoferului.

Veceslav Ţernă a subliniat că nivelul de cultură trebuie ridicat atât în rândul conducătorilor auto, cât şi al pasagerilor. De asemenea, fiecare cetăţean care a fost lezat în drepturi se poate adresa cu o petiţie la Direcţie ori semnala cazurile de încălcare a regulamentului pentru transportarea călătorilor şi a bagajelor (legea 854 din 28 iulie 2006) la telefonul 20 46 80.

Categorii:procese verbale Etichete:
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: