Prima pagină > declarații, protest > Declaraţie Hyde Park cu privire la încălcarea drepturilor omului în transnistria

Declaraţie Hyde Park cu privire la încălcarea drepturilor omului în transnistria

Hyde Park cere eliberarea persoanelor deţinute ilegal în transnistria şi expulzarea din Ţară a ambasadorului rus pentru neimplicarea şi ignorarea ilegalităţilor comise de cetăţenii ruşi.

Au trecut peste 3 luni de la arestul ilegal al jurnalistului independent E.Vardanean. Părinţii lui Ilie Cazac, arestat şi el ilegal, sunt în greva foamei deja a 13-a zi, iar despre tânăra din Tighina, arestată zilele trecute şi ţinută în calitate de ostatic în condţii inumane, nu se cunoaşte mai nimic.
În acest context, în reţele de socializare s-a lansat o iniţiativă civică de a ieşi la protest în sustinerea persoanelor şi a familiilor care au de suferit, dar si impotriva ingerinţelor Rusiei în treburile interne ale RM.

Amintim că în urma odiosului pact Molotov-Ribbentrop, încheiat de către Hitler şi Stalin, la 28 iunie 1940, armata roşie a anexat Basarabia şi Nordul Bucovinei. Au urmat deportările şi deznaţionalizarea în masă a populaţiei locale. Încurajaţi de autorităţile ruse, conducerea autoproclamatei ”rmn”, în frunte cu I. Smirnov, recurge la provocăгi creând instabilitate în Rep. Moldova, creându-i piedici în calea ei de aderare la UE, la valorile europene. Drepturile fundamentale ale omului în zona separatistă sunt încălcate flagrant. Populaţia de pe malul stâng al Nistrului a devenit practic ostatică regimului de la Tiraspol, întreţinut făţiş de Federaţia Rusă.

Acţiune de PROTEST în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse

  • Data: 25 iunie 2010
  • Ora: 13:30 – 16:30
  • Locaţie: Chişinău, în faţa Ambasadei F.R.

Descriere: Vino vineri, ora 13:30, în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse să cerem eliberarea persoanelor deţinute ilegal în Transnistria şi expulzarea din ţară a ambasadorului rus pentru neimplicarea şi ignorarea ilegalităţilor comise de cetăţenii ruşi.

Asociaţia Civică Hyde Park va picheta Ambasada Rusiei la 25, 26, 27 şi 28 iunie 2010 între orele 13:30 – 16:30 pentru a cere:

  1. respectarea drepturilor omului în transnistria
  2. scoaterea urgentă şi necondiţionată a armamentului şi contingentului trupelor militare străine ruse rămase pe teritoriul Rep. Moldova – în regiunea ei estică.
  3. schimbarea formatului forţelor pacificatoare militare cu forţe comune poliţieneşti constituite din ţările membre UE şi restabilirea regimului constituţional pe întreg teritoriul Rep. Moldova.

Referinţe:

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: