Prima pagină > protest > Unde-i adevărul despre 7 aprilie?

Unde-i adevărul despre 7 aprilie?

Stimaţi concetăţeni,
La un an şi jumătate de la evenimentele violente din aprilie 2009,
Vă invităm la o acţiune de Protest & Comemorare a victimelor torturii, care va avea loc mâine, 7 octombrie, ora 17.00 la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt. De aici vom merge spre sediile Guvernului – Ministerului Afacerilor Interne şi al Procuraturii Generale pentru a cere actualei guvernări să identifice şi să pedepsească vinovaţii cât nu e prea târziu.

Vedeţi grupul şi discuţiile de pe Facebook

  • Data 7 octombrie 2010
  • Ora 17.00
  • Locaţia – la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt cu deplasare spre Guvern (Piaţa Marii Adunări Naţionale ) – M.A.I. – Procuratura Generală

…………………………………………………………….

VICTIME avem. Unde sunt CRIMINALII?!

Comunicat de presă (pentru difuzare imediată)

La un an şi jumătate de la evenimentele din aprilie 2009, organele abilitate din Rep. Moldova (Procuratura, M.A.I. şi Justiţia) n-au făcut lumină în dosarul „7 aprilie”, n-au fost identificaţi şi pedepsiţi provocatorii, care au instigat la devastarea clădirilor Parlamentului şi a Preşedinţiei, n-au fost sanţionaţi cei care au cerut să nu fie asigurată ordinea publică la protestele post-electorale din aprilie 2009, n-au fost traşi la răspundere cei care au admis ca tinerii să fie “judecaţi” altundeva decât în sala de judecată, fără apărare şi cu încălcarea flagrantă a normelor democratice elementare. Nu au fost finalizate investigaţiile celor peste 100 de plângeri depuse de tinerii care au fost maltrataţi prin comisariatele de poliţie. Aceşti cetăţeni continuă să fie victimizaţi, ignoraţi de Procuratură, M.A.I. şi justiţie, şi de către actuala guvernare.

Acum un an, la 7 octombrie 2009, autorităţile promiteau că „în scurt timp, vom afla adevărul despre 7 aprilie 2009”. Dar în toată această perioadă nu au făcut decât să inventeze scuze penibile, să îngrădească accesul societăţii civile şi mass-mediei la monitorizarea procesului de investigare a fărădelegilor comise în aprilie 2009, să instaleze monumente, menite să distragă atenţia de la o problemă reală – incapacitatea autorităţilor de a edifica statul de drept, aşa cum promiteau în campania electorală din 2009.

Cine a dispus să se tragă în oameni începând cu 7 aprilie 2009 şi să fie arestaţi protestatarii paşnici, să facă raiduri şi arestări prin cămine, universităţi şi licee, cine a admis/încurajat maltratarea tinerilor în comisariatele şi izolatoarele de poliţie? Cei care sunt direct vinovaţi de aceste încălcări flagrante de lege, de ce sunt în libertate?

ACI Hyde Park cere autorităţilor :

  1. să fie asigurată transparenţa în investigarea dosarului “7 aprilie 2009”;
  2. să fie permis presei şi societăţii civile să monitorizeze, inclusiv să aibă dreptul de a filma, în instanţele de judecată la toate procesele care se referă la aceste evenimente;
  3. să întreprindă acţiuni concrete pentru soluţionarea dosarului “7 aprilie 2009”, nu doar cu promisiuni electorale cum au făcut mulţi în campania precendentă.

____________________
Anatol Hristea-Stan,
preşedinte ACI „HYDE PARK”
tel. 69554407 | 69801212

…………………………………………………………….

mesaje pentru acţiune:

Categorii:protest
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: