Prima pagină > apariţii HP în presă, proiecte HP, protest > Hyde Park vrea să știe cine sunt criminalii de la 7 aprilie

Hyde Park vrea să știe cine sunt criminalii de la 7 aprilie

Mișcarea cere autorităţilor să facă mai transparentă investigarea dosarului evenimentelor postelectorale de anul trecut.
Mişcarea Hyde Park a vrut să marcheze astăzi, cu o demonstraţie, împlinirea a unui an şi jumătate de la protestele din 7 aprilie 2009. Dar interesul a fost mic. Mitingul n-a adunat mulţi oameni, lîngă monumentul lui Ştefan cel Mare s-au strâns aproximativ 20 de persoane. Acţiunea organizată de Hyde Park este una de protest împotriva organelor împuternicite să facă lumină în dosarul 7 aprilie. Protestatarii cer autorităţilor să facă mai transparentă investigarea dosarului şi să permită presei să filmeze la şedinţele la care se examinează cauze legate de evenimentele postelectorale din aprilie anul trecut. Organizatorii afirmă că Procuratura şi MAI nu şi-au făcut treaba. Ei spun că cei care au dat ordine să fie arestaţi protestatarii paşnici şi au permis să fie maltratate persoanele reţinute în comisariatele de poliţie nu au fost traşi la răspundere. Pe de altă parte, nu a fost finalizată nicio investigaţie în cazul tinerilor torturaţi de poliţişti şi nu a fost pedepsită niciuna dintre persoanele care au participat la devastarea clădirilor Parlamentului şi Preşedinţiei.

L-am întrebat pe Anatol Hristea, preşedintele Hyde Park de ce nu a putut atrage mai multe persoane la aceste proteste.

Anatol Hristea: Lumea… e firea omenească, cu timpul cam se uită, se cam împrăştie lumea, se duce peste hotare să caute pîinea de toate zilele. O altă parte deja încep a pierde încrederea. A trecut un an şi jumătate, e prea mult pentru a investiga cazurile acestea pentru că materiale video sînt suficiente. Victime avem dar criminali deocamdată nu avem.

I-am întrebat pe cîţiva trecători de ce nu se alătură protestatarilor?

– S-a lehămetit lumea, n-au niciun efect aceste proteste asupra organelor de decizie.

– Dar credeţi că după 7 aprilie lumea mai doreşte să manifeste ceva în public? Uitaţi-vă cum este intimidată lumea? Ultimul caz cu un băiat care a strigat ceva în faţa Ministerului de interne. La un băiat şapte poliţişti între care doi cu armă.

– Pentru mine 7 aprilie este o zi tragică pentru Moldova deoarece ne-am manifestat pentru toată Europa nu din punctul nostru cel mai bun. Aş dori invers, nu ştiu, cumva să uităm, şi să ne manifestăm prin ceva frumos.

sursa: civic.md

 

 1. ionel timis.montreal ,canada
  23/10/2010 la 21:34

  sa fie arestat PAPUC si VORONIN ca acei 2 criminali sunt responsabili !

  dar alianta se invarteste ca gaina cand cloceste si iata ca vin alegeri,alegeri iara si criminalul Voronin e si mai intarit sa candideze.

  va promite si promite nostaligilor comunismului de tot si toate si pericolul mare este ca poate fi votat iara si de data asta, pana moare ,acel criminal comunist stalinist calau si lingau.

  r-molcovi.o mica north corie in Europa,unde tatal criminal dictatorial da puterea fiului cand moare,si tot asa ,fii din fii de criminali ,dictatoriali !

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: