Prima pagină > comunicat de presă > Condamnăm abuzurile autorităţilor belaruse

Condamnăm abuzurile autorităţilor belaruse

Comunicat de presă: pentru difuzare imediată

Mâine, 19 ianuarie 2011, ora 13.00, la o lună de la reprimarea violentă a protestelor din Belarusi, Asociația Hyde Park vă invită la un nou protest în faţa sediului ambasadei belaruse la Chişinău (str.Alexei Mateevici nr.35, colţ cu str.B.Bodoni) pentru a condamna abuzurile şi încălcarea flagrantă a drepturilor omului în această ţară. Suntem alarmați de modul violent prin care poliţia belarusă încearcă să menţină controlul asupra protestatarilor și condamnăm vehement orice formă de abuz care atentează la viaţa şi securitatea cetăţenilor.

Amintim că, pe 19 decembrie 2010, în Belarusi au avut loc alegeri prezidenţiale, în urma căcora A.Lukkasenko a câştigat cel de al 4-lea mandat consecutiv. Nemulţumiţi de rezultat, zeci de mii de cetăţeni au ieşit în stradă pentru a contesta rezultatele anunţate de oficialităţi. În timpul protestelor, sute de protestatari au fost arestaţi cu violenţă în plină stradă.

Dreptul la protest este un drept fundamental, garantat de Convenţia Universală a Drepturilor Omului, iar intervenţia în forţă a miliţiei este nejustificată, chiar şi în conditiile unei „situatii exceptionale”.

Anatolie Hristea-Stan
preşedinte

tel. 069554407
069801212

 1. absolubil
  18/01/2011 la 23:15

 2. 23/01/2011 la 09:15

  Preşedintele Belarusiei Alexandr Lukaşenco, a criticat opoziţia belarusă ,,bădărănie cehilor , cu două săptămîni înaintea unui samit european de la Praga la care posibila sa participare suscita nemulţunmirea unora.
  Într-un discurs în faţa Parlamentului, Lukaşenco,i-a calificat pe membri opoziţiei drept ,,duşmani ai poporului”, ,,şarlatani renegaţi şi gunoaie”, pentru că au protestat faţă de invitarea sa la sumitul UE din 7 mai.Evenimentul va lansa Parteneriatul Estic, nou proiect european destinat unui număr de şase foste ţări sovetice printre care şi Belarus.
  Opoziţia scrie scrisori conducerii Uniunii Europene, ca să nu-l invite pe Lukaşenco la Praga pentru că este un nenorocit ca să nu-i ofere Belarusiei Parteneriatul Estic.Această nu este opoziţie.,,Aceasta este duşman ai poporului a spus el”

 1. 18/01/2011 la 21:32

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: