Prima pagină > procese verbale > Stenograma şedinţei de consiliu din 13 februarie 2011

Stenograma şedinţei de consiliu din 13 februarie 2011

Astazi la sediul HP din orasul Durlesti, a avut loc sedinta de consiliu
Sedinta a durat aproximativ 2,5 ore (16:00 – 18:40)
Au fost prezenti: Anatol Hristea-Stan (presedinte HP), Parascovia Topada (vice presedinte HP), Oleg Brega (ex-presedinte HP), Ghenadie Brega (ex-presedinte HP), Elena Prodan (membru HP), Raisa Razmerita (proaspat membru HP), Victoria Negara prin intermediul new media (cetatean interesat de activitatea HP)
Agenda zilei
1. Aprobarea cererii de aderare a Raisei Razmerita
2. Avertizarile/anunta ca ne vor da in judecata Elena&Erik Brewer, compania StarNet si inca o domnisoara care nu doreste sa fie utilizata imaginea ei intr-un interviu oferit in 2009
3. Propuneri de colaborare. Astazi vom vorbi despre colaborarea cu Amnesty International
4. Contabilitate (cati bani mai avem si pe ce-i cheltuim ca sa fim eficienti)
5. Solicitari (Ghenadie Brega pentru proiectul Academia curajului, Parascovia Topada pentru proiectul Caravana pentru drepturile omului; Vitalie Dragan pentru repararea propriului aparat de fotografiat)
6. Probleme HP
7. Altele

*dupa lungi dezbateri, critici fondate sau mai putin fondate si „oale sparte” am decis:
1. Aprobam cererea Raisei de a deveni membru cu acte in regula. Amintim ca Raisa s-a impus prin activism, responsabilitate si initiative originale. A participat in perioada in care era doar simpatizanta la toate protestele HP, a realizat filme bune pentru curaj.tv si a participat la alte proiecte organizate de HP.

2. Elenei si lui Erik Brewer le-a oferit deja 2 raspunsuri Parascovia Topada (vedeti mesajele anterioare pe aceasta lista de discutii). Companiei StarNet ii voi (Parascovia Topada) oferi un raspuns oficial, in scris seara aceasta, in cazul unui proces de judecata promite ca ne va asista juristul Victor Pantiru. Iar alte cazuri de acest gen pentru inceput le va monitoriza Ghenadie Brega si va consulta un jurist de la CIJ.

3. Acceptam colaborarea cu Amnesty International – la moment de aceasta colaborare se va ocupa Ghenadie Brega. De asemenea se preconizeaza initierea unei colaborari cu Liga Nationala de Dezbateri Preuniversitare de care este responsabila Anastasia Primov

4. Bani chesh in HP mai sunt 4000 MLD, in contul gazduit de Ana-Maria Spinu inca 50 000 MLD. Datorii HP 15 000 (datoram fratilor Brega care au asigurat cumpararea NB pentru Paul Goma).  Resurse finaciare sunt necesare pentru camere de filmat, baterii, stik-uri si alte resurse finaciare pentru desfasurarea proiectului Academia Curajului. Imprimarea tricourilor cu logoul Caravane pentru drepturile omului. Stimularea financiara a celor mai bune vidiouri plasate pe curaj.tv si desigur salariu pentru administratorului sitului curaj.net, si  achitarea taxei pentru sediul HP

5. Ghenadie Brega solocita tehnica pentru desfasurarea proiectului Academia Curajului – consiliul se angajeaza cat de curand sa achizitioneze tehnica necesara, pentru cheltuieli curente in proiectul Academia Curajului am alocat 3000 MLD. Consiliul aloca resurse finaciare pentru imprimarea tricourilor. Se refuza alocarea suportului financira domnului Vitalie Dragan.
6. Probleme HP identificate de Oleg Brega:
– lipsa vizibilitatii proiectului Caravana pentru drepturile omului si de aici concluzia ca nu este eficient si deci este inutil HP-ului
– rezultate sub asteptarile d-lui O.B. ale proiectului Academia Curajului

* Reamintesc proiectul Caravana pentru drepturile omului este implimentat de ACI Hyde Park in colaborare cu ONG Solid-Est (organizatie franceza), cu suportul financiar al European Youth Foundation, concours Envie d’Agir (Gouvernment Français), region Bourgogne(France), association Amis sans Frontieres si are Scopul  de a oferi suport informational in domeniul drepturilor omului copiilor (10-11 ani) si adolescentilor (13-15 ani) din mediul rural. Proiectul va consolida cunostintele si abilitatile in domeniul monitorizarii si protectiei drepturilor omului in scolile din mediul rural.

Proiectul este implimentat in 20 de raioane: (s. Japca, r-nul Floresti; s. Razalai, r-nulSangerei; or. Drochia; s. Gribova, r-nul Drochia, or.Tiraspol; Floritoaia veche, r-nul Ungheni; s. Balatina, r-nul Glodeni;  s. Cioara, r-nul Hancesti; s. Cocieri, r-nul Dubasari; s. Vasieni, r-nul Ialoveni; s. Mitoc, r-nul  Orhei; s. Abaclia, r-nul  Basarabeasca; s. Slobozia-Dusca, r-nulCriuleni;  s. Verejeni, r-nul Telenesti; or. Vulcanesti;  s. Marandeni, r-nul Falesti; s. Chircaestii Vechi si s. Chircaestii Noi, r-nul Căuşeni; s. Mihailovca, r-nul Cimislia; s. Cania, r-nul Cantemir; s. Manta, r-nul Cahul;  s. Sipoteni, r-nul Calarasi).

 

In fiecare localitate o echipa de 2 voluntari desfasoara cate 3 traininguri. Acesti voluntari sunt: Maria Cazacu & Ana Bantea, Svetlana Cazacu & Aurica Zaporojan, Ionela Popa & Anastasia Pruteanu, Elena Spinachi & Galina Musteata, Irina Arhirii & Victoria Vrabii, Mircea Sula – cameraman).

* pentru ca Academia curajului sa aiba rezultate se cere si de investit in ea.
– tehnica pentru lucru
– resurse umane (acum se ocupa doar Ghenadie Brega de acest proiect).
La capitolul Altele am discutat despre eventuala contributie a HP la democratizarea societatii perin elaborarea raportului pe segmentul dreptul la exprimare  – mai multe detalii ne va oferi Antol Hristea Stan
* incurajej membri HP sa se implice mai activ in activitatile organizatiei (sa urmeze exemplu Riasei).
* Consiliul HP si alti doritori sa inventarieze proiectele HP si activitatea membrilor pentru a o „include” intro brosura ca organizatia sa devina vizibila
*Pe unii membri HP sa invete sa construi critici constructive (care incep cu aprecierea efortului, constatarea greselilor si oferirea de cateva solutii posibile si foarte important sunt exprimate pe un ton colegial), deoarece criticile adresate la moment sunt nocive, poate si arata o problema dar nu ofera nici un indiciu cum s-ar putea de rezolvat, discurajeaza, reduc increderea de sine a celorlati membri si ii determina sa iasa din organizatie chiar daca le place sa activeze si sa se faca utili aici.

Cam astea s-au discutat la sedinta de astazi, daca aveti ceva de completat va incurajez sa o faceti, iar daca aveti idei superbe impartasite-le si cu noi va vom fi recunoscatori.

 

Categorii:procese verbale
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: