Prima pagină > comunicat de presă > Festivalul de Film “AMATORUL”, la ediţia a II-a

Festivalul de Film “AMATORUL”, la ediţia a II-a

Pe 9 mai 2011, când este marcată ziua Europei, Asociația HYDE PARK vă invită la proiecţia finală a Festivalului de Film „AMATORUL”, ed. a II-a. Evenimentul va avea loc începând cu ora 12.00, în sala de Cinema a Bibliotecii Naționale din Chișinău.

„AMATORUL” a fost lansat anul trecut şi este primul festival de film pentru începători. Scopul festivalului este de a promova și încuraja libera exprimare prin imagini video.

La ediția din 2011 au fost înscrise 76 de filme. Acestea au fost vizionate și analizate de către juriu, 20 dintre ele fiind selectate pentru proiecția finală.

Partenerii festivalului sunt: Direcția Cultură a Primăriei Chişinău, Centrul de Resurse al Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Drepturile Omului din Moldova, AMNESTY International Moldova, Centrul de Reabilitare a Victimelor Torturii „Memoria” și Biblioteca Națională a Republicii Moldova. Aceștia vor oferi mai multe premii de valoare, iar premiul mare – o cameră video – va fi acordat de Asociaţia HYDE PARK.

La proiecţia finală a primei ediţii au fost premiate nouă filme, trofeul festivalului fiind acordat filmului Dumnezei Falşi / Sham Gods.

Conferința de presă în care va fi prezentat programul festivalului va avea loc mâine, 8 mai, ora 13.00, lângă havuzul de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică Ștefan cel Mare.

Motto-ul festivalului este „În viaţă ai două opţiuni: te implici sau stai deoparte”

Pentru detalii, accesați www.curaj.tv/amatorul

Anatol Hristea-Stan,

Preşedinte
al Asociației HYDE PARK

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: