Prima pagină > declarații, protest > Opriți fărădelegile împotriva lui Vladimir Bilobaba!

Opriți fărădelegile împotriva lui Vladimir Bilobaba!

Imagine

Apatridul Vladimir Bilobaba, solicitant de azil în Republica Moldova, venit la Chișinău acum doi ani, împreună cu soția lui, Olga Galițina, și cu trei copii ai lor, a dispărut astăzi de la centrul de detenție pentru refugiați de pe strada Petricani, Chișinău. Olga Galițina spune că ar putea fi expulzat în Rusia, chiar dacă ei spun că Vladimir nu este cetățean rus și nu are unde locui acolo. Mai grav este că nici familia, nici avocata lui, Inga Albu, nu au fost informați despre soarta lui Bilobaba.

Considerăm că acest caz constituie un atentat nedemocratic la drepturile fundamentale ale omului. După ce, în septembrie 2011 au fost expulzată în Ucraina Olga Galițina și cei trei copii, fiind despărțită o familie unită, acum este trimis în altă țară capul familiei, invalid de gradul II, bolnav de cancer, care nu poate vorbi și nu are niciun fel de acte sau surse de existență.

De-a lungul ultimelor luni am atras atenția autorităților asupra acestui caz, Olga Galițina a fost în audiență și la Ministrul de Interne, Roibu, și la Președinție, fiind primită de un specialist, Negru, și la delegația Națiunilor Unite în Moldova, unde a fost ascultată de dl Cahn, dar toți acești demnitari n-au întreprins nimic ca să fie curmate fărădelegile.

Cerem președintelui țării, președintelui parlamentului, premierului și procurorului general să se implice în elucidarea unui caz concret de abuz. Salvați familia Olgăi Galițina și a lui Vladimir Bilobaba!


Categorii:declarații, protest
  1. 26/05/2012 la 13:42

    Aşa a fost închis apatridul Vladimir Bilobaba acum 4 luni
    http://www.curaj.net/?p=67870

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: