Prima pagină > apariţii HP în presă, proiecte HP, protest, video > HYDE PARK: 10 pași spre Libertate

HYDE PARK: 10 pași spre Libertate

La 11 mai 2013 a avut loc o proiecție de filme în aer liber, care a avut loc în Scuarul Europei din Chișinău

La proiecție a fost vizionat în premieră Filmul documentar ”HYDE PARK: 10 pași spre LIBERTATE” și alte imagini din Arhiva organizației.

Filmul este realizat de către activiștii Asociației Hyde Park, care la 11 Mai 2013 a marcat cei 10 ani de activitate în Moldova.

Documentarul poate fi difuzat oriunde, fără restricții. VIDEO la rezoluție HD / Alte video din Arhiva HYDE PARK

Scurt istoric:

Fondată pe 11 Mai 2003, Hyde Park militează pentru dreptul la exprimare liberă și accesul la informație.

În primii ani de activitate, HP s-a manifestat ca o organizație incomodă pentru autoritățile comuniste de la guvernare. Numeroase proteste au fost interzise și suprimate de autorități. Procesele de judecată intentate și dosarele penale deschise pe numele organizatorilor, dar și presiunile au determinat Hyde Park să ceară radierea acestui ONG din registrele Ministerului Justiției.

În 2008 am devenit ONG neformal și am cerut azil politic pentru membrii și simpatizanții persecutați și am renunțat pentru un timp la protestele stradale. În schimb Curtea Europeană a Drepturilor Omului a ținut cont de plângerile noastre și a sancționat Statul Rep.Moldova în șapte dosare Hyde Park. Ca rezultat, la presiunea autorităților europene, Moldova a fost nevoită să modifice Legea Despre Întruniri. Acum cetățenii se pot exprima liber oriunde, oricât, cu orice mesaj legal.

Chișinău 2013

sursa video: http://www.Curaj.TV / acihp.worpress.com

Referințe:

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu