Prima pagină > declarații, video > Protest-fulger inițiat de ”Hyde Park” la primăria mun.Chișinău

Protest-fulger inițiat de ”Hyde Park” la primăria mun.Chișinău

Protest-fulger inițiat de Asociația ”Hyde Park” la primăria mun.Chișinău

Declarație Hyde Park despre restricționarea dreptului la liberă întrunire

ACI Hyde Park constată cu îngrijorare că autoritățile municipale insistă în discriminare. De fiecare dată cînd biserica majoritară, anumite grupuri extremiste religioase ori naționaliste solicită interzicerea vreunei acțiuni stradale indezirabile, Primăria Chișinău de fiecare dată cere în judecată și obține în ajun modificarea traseului sau a locului desfășurării acțiunii.

Așa s-a întîmplat și cu marșul pentru drepturile persoanelor LGBT. Primăria a împins manifestanții în afara orașului, la Teatrul Verde, acolo unde erau trimiși pe timpul defunctei URSS disidenții politici și unde poliția nici n-ar fi putut să le asigure securitatea. Credem că politicienii moldoveni, factorii de decizie guvernamentali și municipali, dacă n-au avut curajul să susțină acțiunea, să se alăture apărătorilor drepturilor omului, așa cum au făcut-o un comisar UE și un europarlamentar, precum și mai mulți diplomați acreditați la Chișinău, măcar trebuiau să se abțină de la fapte și declarații populiste, incitatoare la ură și violență.

sigla_nouSalutăm corectitudinea forțelor de ordine, care au îngrădit perimetrul și au protejat manifestanții, dar atmosfera tensionată, ordinele contradictorii au determinat angajații MAI să nu permită participarea la acțiune chiar și celor care veneau cu mesaj pozitiv sub drapelul multicolor. Constatăm cu îngrijorare că decizia de judecată de sîmbătă seară creează premise pentru o nouă condamnare a Republicii Moldova la CEDO.

Cerem primarului Chirtoacă, Consiliului municipal, Parlamentului și Guvernului să trateze pe toți cetățenii în mod egal, să asigure libertatea de întrunire și de exprimare fără piedici chiar și grupurilor minoritare, marginale. Statul are obligația să intervină activ în protejarea drepturilor fundamentale ale omului.

Asociația Hyde Park

19 mai 2013, Chișinău

Categorii:declarații, video
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: