Prima pagină > comunicat de presă > Comunicat de presă

Comunicat de presă

Marți, 13 august, ora 15.00, Asociația Hyde Park va protesta la sediul MAI din Chișinău și la cîteva reprezentanțe diplomatice moldovenești peste hotare în semn de indignare că poliția moldovenească încă nu înțelege ce este libertatea de exprimare. Ne referim la incidentele de la Oficiul Stării Civile din Chișinău, pe 7 august, și la Inspectoratul de Poliție Buiucani, pe 8 august, la care un reporter Curaj.TV a fost hărțuit de către angajați MAI, iar acum este și amendat pentru că încerca să documenteze video niște situații de conflict și locuri de interes public.

În plus, duminică, pe 11 august, Inspectoratul General de Poliție din Chișinău a emis un comunicat prin care încearcă să justifice ca fiind legale acțiunile angajaților MAI, și difuzează niște păreri certate cu Legea Supremă în Stat, Constituția RM.

Considerăm abuzive și ilegale acțiunile polițiștilor care au îngrădit nejustificat accesul la informație și au persecutat ulterior cetățeanul cu cameră video, Dmitri Salamatin, credem că și autorii comunicatului de presă, superiorii lor din IGP sau MAI sunt demni de o anchetă internă cu privire la capacitățile lor profesionale. În acest sens colegul nostru a pregătit niște plîngeri la adresa procurorilor. Cerem ministrului Dorin Recean să schimbe optica angajaților MAI despre drepturile fundamentale ale omului de la una sovietică, prohibitivă, la una europeană, democratică și pluralistă, altfel, ar fi cazul să-și dea demisia de onoare, ca politician incapabil să gestioneze o reformă promisă.

13 august 2013,
Asociația Hyde Park

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: