Prima pagină > comunicat de presă > Strat pentru AMATORUL de Ziua Internetului

Strat pentru AMATORUL de Ziua Internetului

Comunicat de presă– pentru difuzare începând cu 29.10.2013, ora 22.30!

AMATORUL – Educație prin Cinema

Pe 29 octombrie, când este marcată Ziua Internațională a Internetului, se dă startul celei de a V-a ediții a Festivalului de Film ”AMATORUL”. Mesajul acestei ediții este: ”Apasă pe REC!”

A fost aleasă această zi tocmai pentru a recunoaște rețelei globale meritul în promovarea filmului și a cineaștilor începători. Datorită Internetului, cinematografia se împrospătează, se deschide spre reţelele de socializare, care permit o difuzare în masă, inclusiv a filmelor realizate de amatori. Acest lucru este important pentru Moldova, țară în care se fac investiții nesemnificative în cultură și cinematografie, iar tinerii nu au posibilitatea reală de a învăța și practica arta cinematografică.

Festivalul „AMATORUL” a fost creat ca să spargă tiparele. Viitorii cineaști trebuie să știe că în cinematografie NU există reguli!

Amatorul_2014Lansat în 2010, ”AMATORUL” oferă tuturor pasionaților de imagini video o platformă gratuită de lansare a filmelor în spațiul public.

La concurs poate participa oricine, indiferent de vârstă, loc de trai, opțiuni religioase și politice. Aplicanții sunt încurajați să suprindă ceea ce li se pare interesant cu ajutorul unui telefon mobil, aparat foto sau cameră video și să aplice în concurs.

Practica edițiilor anterioare arată că ceea ce participanții consideră a fi o încercare stângace și nesemnificativă, e anume ceea ce dă bine pe marele ecran.

Cu fiecare an, implicăm tot mai mult aplicanți din afara Chișinăului, inclusiv pe vorbitorii de limbă română din afara Republicii Moldova – din România, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Ucraina ș.a.

Cele patru categorii competiționale vin să acopere toată gama de tematici ce pot fi abordate:

  • Film de un minut / Spot social,
  • Film Civic,
  • Reportaj TV,
  • Film fără categorie

Amatorii de film se pot înscrie în concurs, cu unul sau mai multe filmulețe, începând din 29 octombrie 2013, ora 22.30, doar completând formularul de aplicare pe pagina www.amatorul.eu

Date de contact: +373 69498786 / 068681880

e-mail: festivalul.amatorul@gmail.com

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: