Prima pagină > Fără categorie > Hyde Park condamnă persecuțiile pentru exprimare liberă în Marea Britanie

Hyde Park condamnă persecuțiile pentru exprimare liberă în Marea Britanie

ACI Hyde Park își declară revolta în legătură cu știrile despre persoane arestate și amendate pentru că s-au exprimat liber în timpul evenimentelor funerare recente, dar și la cele de încoronare a noului rege al Marii Britanii.

Cel mai revoltător caz este al unui tânăr de 22 de ani, care a fost arestat luni la Edinburgh, în Scoția, după ce a strigat reproșuri justificate în adresa controversatului prinț Andrew. Poliția a recurs la măsura de arest „pentru încălcarea liniștii publice”, devenind cel puțin a patra arestare făcută în Marea Britanie în timpul evenimentelor funerare, conform relatărilor presei.

Alte incidente pe perioada doliului:

Duminică, o tânără în vârstă de 22 de ani – care a fost văzută ținând o pancartă de protest anti monarhie în fața Catedralei St. Giles în timpul proclamării succesiunii lui Charles la Edinburgh – la fel – a fost acuzată de încălcarea liniștii publice!

Un bărbat în vârstă de 74 de ani a fost, de asemenea, arestat și acuzat de încălcarea liniștii publice duminică în apropiere de Holyroodhouse. O a patra persoană a fost arestată în Oxford, în timpul proclamării noului rege de către comitatul local, fiind suspectată de comportament care ar putea provoca hărțuire sau suferință.

Amintim că Marea Britanie, chiar dacă a părăsit Uniunea Europeană, face parte din Consiliul Europei, a semnat și ratificat Convenția Europeană pentru Drepturile Omului și Declarația Universală DO.

Exprimarea liberă a opiniilor este un drept fundamental, iar ingerința autorităților pare să fi fost una arbitrară, contrară normelor naționale și internaționale.

În acest context, solicităm autorităților britanice să renunțe la practica abuzivă de arest și de persecutare a oamenilor pentru opinii exprimate în mod legal în spațiul public.

Marea Britanie nu e Rusia, Azerbaijan sau Belarus!

Categorii:Fără categorie
  1. 17/09/2022 la 10:26

    A republicat asta pe Curaj.TV – media alternativă și a comentat:

    ACI Hyde Park monitorizează libertatea de exprimare în toată lumea

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: