Prima pagină > apariţii HP în presă > Hyde Park: Primarul de Străşeni Priguza merită să fie demis

Hyde Park: Primarul de Străşeni Priguza merită să fie demis

Sursa imagine: curaj.net

Asociaţia Hyde Park a publicat astăzi o declaraţie prin care condamnă atacurile violente ale primarului de Străşeni, Constantin Priguza, asupra reprezentanţilor societăţii civile.

În declaraţie, publicată de Curaj.net, se spune că ieri, 24 decembrie, în timpul şedinţei consiliului local Străşeni, primarul Constantin Priguza l-a agresat verbal, dar şi fizic pe tânărul activist social Gheorghe Vasluian, care a fost alungat din sala de şedinţe, brutalizat şi ameninţat de bodyguardul funcţionarului.
„Primarul de Străşeni a încălcat deliberat dreptul la libertate, siguranţă şi dreptul la informaţie, care sunt protejate de Constituţia RM, dar şi de Convenţia internaţională a drepturilor civile şi Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, Republica Moldova fiind semnatară a acestor tratate. Inevitabil, Constantin Priguza urmează să fie tras la răspundere. Din cauza lipsei de etică profesională şi de respect pentru drepturile omului, manifestate de primar, înregistrarea video realizată de Gheorghe Vasluian va servi drept probă în cadrul procesului de judecată, în loc să fie, aşa cum preconiza tânărul, o sursă de informare publică privind activitatea Consiliului local Străşeni”, se spune în declaraţia semnată de către preşedintele Asociaţiei Hyde Park Parascovia Topada.
Membrii Hyde Park consideră că primarul de Străşeni, Constantin Priguza, care, cu alte ocazii, a mai tratat în mod similar şi alţi tineri, „merită să fie, în primul rând, demis, pentru a crea un precedent care ar schimba atitudinea celorlalţi funcţionari de stat”.
Autor: HotNews.md 
Sursa: HotNews.md
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: