Prima pagină > apariţii HP în presă > Declarație Hyde Park. Noi ilegalități în cazul Duplinschi

Declarație Hyde Park. Noi ilegalități în cazul Duplinschi

Asociația ”Hyde Park” atrage atenția opiniei publice asupra unor noi ilegalități în dosarul lui Vladimir Duplinschi, bărbatul din Ștefan Vodă, întemnițat pentru după ce nu și-a permis să își cumpere poliță medicală.

Deși decizia de condamnare a lui Vladimir Duplinschi A FOST CONTESTATĂ acum 8 zile la Curtea de Apel (CA), aceasta NU A FOST EXAMINATĂ de judecători nici până astăzi.

Solicitată să ne ofere informații privind etapa la care se află dosarul, grefiera judecătorului căruia i-a fost repartizată cauza, refuză să ofere careva detalii.
Acest fapt a fost catalogat ca fiind ilegal și de către avocatul lui Duplinschi, Vitalie Țaulean.

”Toate dosarele contravenționale se expediază în instanța superioară și imediat se stabilește data examinării cauzei. Deși legea îi obligă să desfășoare ședința de judecată în termen de 3 zile – au trecut deja 8 și încă nu ni s-a comunicat nimic”, afirmă apărătorul.

Între timp, Maria, soția lui Vladimir Duplinschi susține că angajații Penitenciarului nr.13 I-AU REFUZAT ÎNTREVEDEREA cu soțul, care reclamă acutizarea problemelor de sănătate. Aceștia ar fi invocat prevederi legale care interzic mai mult de o vizită pe lună.

Amintim că Vladimir Duplinschi a fost arestat direct din sala de judecată în data de 25 august curent, pentru că nu a achitat amenda aplicată pentru lipsa de poliței de asigurare medicală.

Cazul a ajuns în vizorul Asociației ”Hyde Park”, care a venit cu o serie de reacții și proteste stradale, calificând acest fapt drept UN PRECEDENT PERICULOS.
În context, Asociația ”Hyde Park” solicită implicarea:

  • Consiliului Superior al Magistraturii – în investigarea cazului de TERGIVERSARE NEJUSTIFICATĂ a examinării dosarului;
  • Avocatului Parlamentar – în asigurarea garantării respectării drepturilor şi libertăţilor constituţionale ale omului, în condițiile în care DETENȚIA ESTE ILEGALĂ, Vladimir Duplinschi confruntându-se inclusiv cu probleme grave de sănătate;
  • Societății civile și mass-media – în scopul monitorizării acestui caz, pentru a nu admite crearea unui precedent periculos. Ca urmare, cetățenii Republicii Moldova ar putea fi sancționați pentru neachitarea unor servicii pe care nu le-au solicitat/utilizat.

Pentru detalii: +373 69801212 // curajtv@gmail.com

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: