Prima pagină > comunicat de presă > Hyde Park cere LUSTRAȚIA demnitarilor

Hyde Park cere LUSTRAȚIA demnitarilor

0Astăzi, 28 septembrie, ora 14:00, cu ocazia Zilei Internaționale a Dreptului de a Ști, Asociația Hyde Park face un flashmob în fața Parlamentului RM. Mesajul nostru este:  ”VREM un Parlament CURAT!”

Comunicat de presă (spre difuzare imediată)

Asociaţia Hyde Park face apel către întreaga clasă politică moldovenească să demonstreze maturitate şi curaj, să se angajeze public să includă în programul electoral LUSTRAŢIA ca obiectiv.

În toate statele din Europa de Est care au vocaţie europeană un astfel de proces a avut loc şi, astfel, societatea a demonstrat că se poate autosalubriza. Politicienii şi cetăţenii de rînd trebuie să trateze cu luciditate trecutul totalitar, prevenind generaţiile viitoare cu privire la efectele dezastruoase ale acestuia. Totalitarismul e o greşeală gravă a istoriei şi din ea trebuie să învăţăm cum nu e bine să fie guvernată o ţară, cum nu trebuie să fie condus un popor.

Cei care, în numele ideologiilor inumane şi antidemocratice au spus și au comis fapte ce au dus la distrugerea de vieţi şi destine umane fără vină, acum nu mai au voie să repete aceste greşeli, să ne pună în pericol prezentul şi viitorul.

Credem că desecretizarea arhivelor partidului unic bolşevic-comunist, ale NKVD şi KGB, precum şi actele emise de alte organe opresive ale URSS ar fi un prim pas spre însănătoşirea societăţii.

nterzicerea prin lege a deţinerii unor funcţii decizionale în stat pentru cei care au elaborat, semnat ordine împotriva oamenilor liberi, precum şi pentru cei care au executat ordine ilegale, ar constitui o premisă sigură pentru democratizarea reală a Republicii Moldova. Aceasta ar fi o dovadă din partea clasei politice că regretă şi condamnă trecutul dictatorial, practicile nedemocratice, că vrea să evite repetarea abuzurilor şi a crimelor comise în numele statului.

Noi, cetăţenii şi alegătorii de rînd, vrem să ştim în ajun de alegeri parlamentare cine dintre concurenţii electorali e dispus, odată ajuns în legislativ, să voteze şi pună în practică LEGEA LUSTRAŢIEI.

Dacă eşti politician, lider de formaţiune politică, guvernant sau opozant cere să fie completat programul partidului cu un astfel de obiectiv, ca să ştie alegătorii pe cine să voteze!

Trimitem acest apel tuturor partidelor înregistrate în Republica Moldova pînă azi, dar demersul e adresat şi formaţiunilor care se vor fonda pe viitor, politicienilor neafiliaţi la partide, funcţionarilor publici de rang înalt, dar și liderilor de opinie. Aşteptăm de la ei semnale că susţin acest demers sau că se împotrivesc lustraţiei.

Rugăm presa să mediatizeze acest apel şi răspunsurile care vor parveni pînă la alegeri şi după, să supună dezbaterilor publice subiectul lustraţiei.

Noi vom publica toate semnalele în acest sens pe pagina de internet Curaj.Net

__ __
Cu respect,

Anastasia Cucuruz,
Președinte al Asociației ”Hyde Park”

Contacte: 069498786

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: